X

Ποτάμι: Να έρθει το θέμα της ενδοσχολικής βίας στη Βουλή

Η πρωτοβουλία του Ποταμιού έρχεται μετά τη συνάντηση του κ. Θεοδωράκη με τους γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ant1news

Πρωτοβουλία για να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα της ενδοσχολικής βίας, αναλαμβάνει το Ποτάμι, το οποίο με επιστολή του γραμματέα της κοινοβουλευτικής του ομάδας Παναγιώτη Καρκατσούλη, ζητά την σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ποταμιού έρχεται μια ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τους τραγικούς γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Κρήτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο  Παναγιώτης Καρκατσούλης υπογραμμίζει ότι  η  σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, είναι φαινόμενα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα από την Πολιτεία.

«Στο Ποτάμι, τόσο η κοινοβουλευτική ομάδα όσο και οι εθελοντές μας, πιστεύουμε ότι το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης, εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και εντός ενός διακομματικού πλαισίου που θα επιτρέψει στη συζήτηση να υπερβεί τη συγκυρία, την αντιπαράθεση και την απόδοση ευθυνών και κατ’ αυτόν τον τρόπο  να αναδειχθούν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και των ίδιων των μαθητών», αναφέρει και προσθέτει:

 «Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βαγγέλη και την οικογένεια του, η Βουλή οφείλει να επιδείξει την διακομματική πολιτική βούληση  που απαιτείται για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας και να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για το θέμα που αφορά τα παιδιά μας».