X

Σαμαράς σε Τσίπρα: Θα σας στηρίξουμε, αλλά όχι σε ένα νέο κύκλο θυσιών

Σταματήστε τα παραμύθια, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της. Χάνετε χρόνο και αυξάνεται ο λογαριασμός, προειδοποίησε.

Ant1news



Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Έτοιμος να βοηθήσει την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην πρωτολογία του στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η ΝΔ δεν θα συναινέσει σε μέτρα και πολιτικές που οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και την οικονομία στα βράχια. Απαντώντας στον Πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση για τους δικούς του εσωκομματικούς λόγους.

«Χτυπατε την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας. Δεν κυβερνάτε επί δύο μήνες. Η χώρα βουλιάζει επειδή οι δικοί σας δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε», τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι να καταστήσει την αντιπολίτευση συνυπεύθυνη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε είτε σε αδιέξοδο είτε σε πανικό, θέλετε να ρίξετε τις ευθύνες σε άλλους,  δεν μας ενημερώσατε για τίποτε, ζητάτε συναίνεση σε τί; Σε αυτά που δεν γνωρίζουμε; Εμείς είμαστε με την Ελλάδα, οτιδήποτε οφείλει την Ελλάδα είμαστε υπέρ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με τη πολιτική του εξανέμισε τα πλεονάσματα και πως έχει προκαλέσει ανασφάλεια και φυγή καταθέσεων. «Οδηγείτε  την οικονομία σε ύφεση. Εμείς δεν τάζαμε άλλα πληρώναμε τον κόσμο. Εσείς αυξάνετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσο συνεχίζετε το θέατρο μιας εικονικής διαπραγμάτευσης ο λογαριασμός θα μεγαλώνει», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας πως είναι έτοιμος να στηρίξει τα σωστά μέτρα.

«Εμείς θα σας στηρίξουμε, αν όμως γυρίσετε τη χώρα σε ελλείμματα και ύφεση δεν μπορούμε να στηρίξουμε. Μπορούμε να βρούμε μέτρα που θα απελευθερώσουν τη ρευστότητα», δήλωσε κάνοντας και πάλι εκτενή αναφορά στο εσωτερικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ.   «Αφήστε τα λόγια, λύστε το πρόβλημα εκεί που υπάρχει. Στο εσωτερικό σας, κυβερνήστε, συμφωνούν οι συνιστώσες για αποκρατικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων; Ένα μεγάλο μέρος του κόμματος σας οδηγεί τη χώρα σε ρήξη με τους εταίρους», τόνισε κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για διγλωσσία.

«Διαπραγμάτευση δεν κάνατε ποτέ. Σήμερα δεν δώσατε στοιχεία. Έχετε σχεδόν αποδεχτεί τα πάντα από το email Χαρδούβελη. Η μονή διαφορά είναι πως το email Χαρδούβελη αφορούσε πως θα τελειώναμε την αξιολόγηση και να βγούμε από το μνημόνιο, ενώ τώρα αφορά πως θα τελειώσουμε την αξιολόγηση για να μπούμε σε μνημόνιο», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως χάνει χρόνο, απομονώνει τη χώρα και υπογράφει τη συνέχιση του μνημονίου χωρίς να πάρει η χώρα λεφτά.

«Εμείς κάναμε αληθινή διαπραγμάτευση για αυτό και βελτιωνόταν η θέση της χώρας. Για να τελειώσει η αβεβαιότητα είμαι πρόθυμος να βοηθήσω. Μια σοβαρή συμφωνία θα τη στηρίξουμε. Μην μας θεωρείται όμως δεδομένους. Αν χαθεί και άλλος χρόνος θα ανέβει ο λογαριασμός και δεν θα αλλάζουν τα πράγματα. Εσείς έχετε σήμερα την ευθύνη και σας ζητάμε να συμφωνήσετε άμεσα. Εμείς θα στηρίξουμε. Έχετε ευθύνη απέναντι στη χώρα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς ο οποίος πάντως εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επόμενη μέρα.

«Ξαναβάζετε τη χώρα σε μεγαλύτερη κρίση από κάθε άποψη. Αν συνεχίσετε την ανευθυνότητα, μην ψάχνετε για συνενόχους», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι «θύτης είστε κ. Τσίπρα, όχι θύμα, πραγματικό θύμα είναι ο λαός που θα πληρώσει το λογαριασμό».