X

Η «αντρική σχολή» του Σαμαρά και τα σχόλια της Ζωής που άναψαν φωτιές (βίντεο)

Τι πυροδότησε το θερμό επεισόδιο στην Βουλή. "Βαριές κουβέντες" αντάλλαξαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κι η Πρόεδρος της Βουλής.

Ant1news

Θερμό επεισόδιο στην Βουλή ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή όσα ακολούθησαν αναφορές του Πρωθυπουργού σε υπόθεση στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά,με επίκληση δημοσιεύματων διεθνών μέσων ενημέρωσης ότι το όνομα του περιλαμβάνεται στην Λίστα Λαγκάρντ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να τον κατονομάσει, αναφέρθηκε στον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλοντας να απαντήσει στον Πρωθυπουργό, όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής του είπε ότι θα του απαντήσει ευθέως, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ είμαι της αντρικής σχολής, μου αρέσει η ευθεία γραμμή, εσάς μάλλον η τεθλασμένη».

Η αποστροφή αυτή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών απο την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, η Πρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενη στον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές διατυπώσεις δεν θα ξανακούσουμε στη Βουλή, οφείλατε να ήσασταν πιο εγκρατής».

Αυτή η παρέμβαση και το ύφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξόργισαν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απαντώντας της απο τα έδρανα του κόμματος, είπε στην Πρόεδρο της Βουλής, «λογοκρισία δεν δέχομαι, τελειωμένα. Κι ότι εννοώ το εννοώ».

Η οργή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν τέτοια που ξεκίνησε να μιλάει με κλειστό το μικρόφωνο του εδράνου του, με την Πρόεδρο της Βουλής, με ειρωνικό ύφος, να ζητάει να ανοίξουν το μικρόφωνο του κ. Σαμαρά «που θεωρεί ότι του γίνεται λογοκρισία».

Δείτε όλο το επεισόδιο: