X

Θεοδωράκης: Είμαστε δίπλα σας στις μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε υπουργούς της κυβέρνησης «να περάσουν από την ηδονή των συνθημάτων στην ηδονή της δράσης».

Ant1news


Επιτάχυνση των διαδικασιών των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του είναι η σύγκρουση με τα συμφέροντα και το λόμπι της δραχμής που έχει πολλούς θιασώτες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επικαλούμενος μια ρήση του Αριστοτέλη κάλεσε υπουργούς της κυβέρνησης να περάσουν από την ηδονή των συνθημάτων στην ηδονή της δράσης. 

Στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της οικονομίας –οι τράπεζες έχουν στραγγίξει, είπε- και τόνισε ότι βρίσκεται δίπλα στην κυβέρνηση σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν ως σκοπό την ανακούφιση από τα υφεσιακά μέτρα. 

Χαρακτήρισε τακτοποίηση και όχι μεταρρύθμιση το νόμο για τις 100 δόσεις και ζήτησε σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις Δραγασάκη- Δρίτσα.  Σύμφωνα, πάντως, με παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αυτό που προτείνεται είναι ένα κοινοπρακτικό σύστημα. Όπως είπε μάλιστα, θα ενημερώσει σύντομα για τις συνομιλίες που είχε με την κινέζικη αντιπροσωπεία.