X

Τσίπρας: Άστοχη ενέργεια η αποχώρηση της ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγματευση με εταίρους και δανειστές.

Ant1news



Στην αποχώρηση της Νέα Δημοκρατίας από τη Βουλή αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της τριτολογίας του στη Βουλή, με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις, που αποδείχθηκε επεισοδιακή.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη του και υποστήριξε ότι η αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μία άστοχή ενέργεια, στην οποία - όπως εκτίμησε – παρασύρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον κανονισμό της Βουλής, υπεραμυνόμενος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την απόφασή της να δώσει τον λόγο στον κ. Κατρούγκαλο, κάτι που προκάλεσε και την αποχώρηση της ΝΔ.

Κατόπιν αναφέρθηκε εκ νέου στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές και πως «εργάζεται εντατικά για να έχουμε υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup».   «Δεν πηγαίνουμε δίχως κόκκινες γραμμές, δίχως να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν όρια που δεν δικαιούμαστε να υπερβούμε», σημείωσε και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη υφεσιακή πολιτική και σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανέφερε ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα και δεν θα γίνει ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ενώ τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων που θα φέρουν τόνωση της οικονομίας και ανάπτυξη.

Εμείς αυτές τις κόκκινες γραμμές έχουμε, αυτές θέτουμε, δεν υποχωρούμε όσους εκβιασμούς και πιέσεις κι αν δεχθούμε κι αυτό ζήτησα από τα κόμματα αντιπολίτευσης, σημείωσε και ανέφερε ότι δεν είναι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της Ελλάδας σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που μπορεί να έχει αποτέλεσμα.