X

Αντιδράσεις για τους νέους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών

Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών και γιατί η αντιπολίτευση μιλά για περίπατο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης περί αξιοκρατίας.

Ant1news

Στα χνάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «βουτούσαν» στην κομματική επετηρίδα για να διορίσουν τα δικά τους παιδιά σε θέσεις κρατικών λειτουργών, βαδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τη σημερινή τοποθέτηση των πέντε νέων διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Άνθρωποι με κομματικές περγαμηνές «αξιοποιήθηκαν» δεόντως από την κυβέρνηση, προκαλώντας αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ανέφεραν ότι πήγαν περίπατο οι δεσμεύσεις της περί αξιοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τέσσερις από τους πέντε διορισμούς στις Υγειονομικές Περιφέρειες προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα και μόνον ένας, ο Άγγελος Παπαδόπουλος που διορίζεται Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, δεν διαθέτει εμφανείς κομματικές συστάσεις. Θέση στον κρατικό μηχανισμό βρέθηκε και για έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Κίρκο που διορίζεται Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Ο Νίκος Καρβούνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Λιμάνι της Αγωνίας» του Θοδωρή Δρίτσα, στο Δήμο Πειραιά, αλλά και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου θα είναι ο νέος Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ ο Νίκος Ηγουμενίδης που εντάχθηκε στο Αριστερό Ρεύμα το 1989, Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο νομό Ηρακλείου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου.

Και ο Νέστορας Αντωνίου που είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα θα είναι ο νέος Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα οξύς υπήρξε ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε την «πεπατημένη του παλαιοκομματισμού», σημειώνοντας με έμφαση πως δεν έγιναν γνωστοί ούτε οι συνυποψήφιοι, αν υπήρξαν, τα προσόντα τους, ούτε τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης άλλωστε, πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το φαινόμενο είναι γενικευμένο σε όλο τον δημόσιο τομέα. Στη λίστα μάλιστα, που κατέθεσε αποτυπώνεται ανάγλυφα πως τελικά κανείς –αποτυχημένοι πολιτευτές ή κομματικά στελέχη- δεν πήγε χαμένος.