X

Αποφασισμένη η Κωνσταντοπούλου για τη διερεύνηση του σκανδάλου Siemens

Η πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και τόνισε την ανάγκη για ανάκτηση της ζημιάς.

Ant1news

Επαναφέρει την υπόθεση της Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνδέοντας την με την υπόθεση του χρέους, προαναγγέλλει τη συνέχιση διερεύνησης της υπόθεσης.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σήφη Βαλυράκη, πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που είχε συσταθεί για το θέμα αυτο, η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για πολύτιμο κεκτημένο που πρέπει να αξιοποιηθεί.

«Την ώρα που πραγματικά στενάζει ο λαός υπό το άχθος του χρέους, υπάρχουν ποσά τα οποία και σχετίζονται με τη δημιουργία του χρέους, αλλά και η διεκδίκησή τους θα συντείνει και θα συμβάλει στην απομείωση αυτών των υποχρεώσεων», είπε.

Με βάση το πόρισμα της επιτροπής, η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens –που αποτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ-  η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι δημιουργεί υποχρέωση να υπάρξει ενεργός και αποτελεσματική διεκδίκηση όχι μόνο της λογοδοσίας, όχι μόνο της απόδοσης Δικαιοσύνης, αλλά και της ανάκτησης της ζημίας, της αποκατάστασης της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου και της ανάκτησης εκείνων των ποσών, τα οποία οφείλει η εταιρεία-διαφθορέας να καταβάλει, αλλά οφείλουν και οι ωφεληθέντες να επιστρέψουν, οφείλει τέλος το Δημόσιο να αναζητήσει και να διεκδικήσει.

Από την πλευρά του ο Σήφης Βαλυράκης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία «να συνεχισθεί η διερεύνηση και να εκκαθαριστεί, στο μέτρο του δυνατού βέβαια, το σκάνδαλο της Siemens».