X

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για επανασύσταση της ΕΡΤ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Ως αυτόνομο σχέδιο νόμου η ΠΝΠ για την ΕΒΖ και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ant1news

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για επανασύσταση της ΕΡΤ, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κατατέθηκε ως αυτόνομο σχέδιο νόμου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς, καθώς αφορά εκατοντάδες εργαζομένους στην ΕΒΖ, όπως και χιλιάδες πολίτες που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής έφθασε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το «κοίταξε» και διαπιστώνοντας ότι σε αυτό υπήρχε και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ζήτησε να αποσυρθεί και να έρθει ξεχωριστά, όπως και έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποιείται προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αφού σε αυτή δεν θα εντάσσονταν προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.