X

Κικίλιας: Πρωθυπουργέ, εσείς πώς αντιμετωπίζετε τις καταγγελίες Πανούση;

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το άρθρο «βόμβα» του κ.Πανούση.

Ant1news

Σύγχυση και απορίες προκαλεί το άρθρο «φωτιά» του Γιάννη Πανούση σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια που εκτιμά ότι οι προσωπικές επιλογές του Πρωθυπουργού επανέφεραν εικόνες καταστροφής και βανδαλισμού στους δρόμους των πόλεων.

Με ερώτηση του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζει πως είναι η πρώτη φορά που Υπουργός υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας κάνει λόγο για «ανοχύρωτη χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές». Ακόμα πιο σημαντικό και λυπηρό συνάμα, για τον Βασίλη Κικίλια, είναι το γεγονός ότι απευθύνει αυτήν την αγωνία του στοχευμένα στην πολιτική του παράταξη, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα και διερωτάται για το ποιος «εκπροσωπεί τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχεται».  

«Είναι απαράδεκτη η παραδοχή του υπουργού της Κυβέρνησης ότι “η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic)” καθώς προκαλεί, εκτός από οργή, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Εξίσου τραγικό είναι και το ερώτημα που θέτει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν η αριστερή ιδεολογία επιβάλλει “να καίγονται αστυνόμοι από κουκουλοφόρους”».

Ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει πως αντιμετωπίζει ο ίδιος προσωπικά τις καταγγελίες Πανούση.