X

«Αποδείξεις και ονόματα» για τους πολιτικούς στη λίστα Νικολούδη

Να κατατεθεί επισήμως η λίστα στη Βουλή ζητούν βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή τις καταγγελίες Μητρόπουλου στο «Πρωινό ΑΝΤ1».

Ant1news

Αποδείξεις και ονόματα για τους πολιτικούς που βρίσκονται στη λίστα Νικολούδη ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τσιάρας με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου στο «Πρωινό ΑΝΤ1».

Με ερώτηση τους στη Βουλή οι δύο βουλευτές, ζητούν να κατατεθεί επισήμως η λίστα, ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ή σε περίπτωση που δεν υφίστανται τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μητρόπουλος τότε να προβεί σε επίσημη διάψευσή τους.

«Οι σοβαρότατες καταγγελίες που εξαπέλυσε, από τηλεοπτικού βήματος, ο Αλέξης Μητρόπουλος ότι δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών ή η οικογένειά του που να μην είναι στη λίστα αυτή (!) και ότι πολιτικοί και εν ενεργεία πολιτικοί είναι στη “λίστα Νικολούδη” δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να παραμείνουν χωρίς πειστικές και σαφείς εξηγήσεις», αναφέρουν και προσθέτουν ότι το να αιωρείται, ιδιαίτερα κατά την παρούσα περίοδο, στην πολιτική ατμόσφαιρα η υποψία της συμμετοχής σε τόσο σοβαρά παραπτώματα πολιτικών και παραγόντων του πολιτικού βίου και συλλήβδην όλων όσων διατέλεσαν υπουργοί των οικονομικών, έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή σπίλωση ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν ως δικαιούνται την αθωότητά τους.

Στην ερώτηση σημειώνεται δε, πως οι ατεκμηρίωτες καταγγελίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην έτι περαιτέρω καταρράκωση της αξιοπιστίας του ήδη ταλαιπωρημένου πολιτικού μας συστήματος και της εμπιστοσύνης προς το δημοκρατικό πολίτευμα. «Όλοι, όμως, όσοι κατέχουμε υπεύθυνη θέση και εκφέρουμε δημόσιο λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε την μετατροπή της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια “ζούγκλα” χωρίς κανόνες και όρια», καταλήγουν.

Σημειώνεται ότι με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε την άμεση συγκρότηση και σύγκλιση της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» για το θέμα αυτό.