X

Πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για τους καταληψίες

Υπουργό «καθ’ υπόδειξη των κουκουλοφόρων» αποκάλεσε τον Νίκο Παρασκευόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η κατάληψη για 16η ημέρα του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη ΝΔ να αποκαλεί το Νίκο Παρασκευόπουλο υπουργό καθ’ υπόδειξη των κουκουλοφόρων και να ζητά ενημέρωση της επιτροπής Δημόσιας Τάξης για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Το αίτημα του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, για άμεση ενημέρωση της επιτροπής από τους αρμόδιους υπουργούς για τα πρωτόγνωρα φαινόμενα ανομίας απορρίφθηκε, ενώ σε υψηλότερους –προσωπικούς- τόνους κατά του υπουργού Δικαιοσύνης κινήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας κάλεσε το Νίκο Παρασκευόπουλο, με την ιδιότητα του καθηγητή ποινικού δικαίου, να πει εάν είναι με το πανεπιστήμιο ή τους κουκουλοφόρους. Συνδέοντας το θέμα με τη ρύθμιση για τον Σάββα Ξηρό, διερωτήθηκε αν ο υπουργός με άλλη τροπολογία «στείλει σε κατ’ οίκον περιορισμό και τον Κουφοντίνα, ώστε να αποχωρήσουν από το πανεπιστήμιο οι κουκουλοφόροι. «Θα μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός καθ’ υπόδειξη των κουκουλοφόρων», είπε.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές του Βασίλη Κικίλια, ενώ η Β. Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για τρομολαγνεία και απόπειρα να συσκοτίσει την ουσία του νομοσχεδίου που αποτελεί ανάσα ανθρωπιάς και δικαίου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επισήμανε πως αν δεν λήξει η κατάληψη στο ΕΚΠΑ δεν πρέπει να προχωρήσει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κόκκαλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) εξέφρασε επιφυλάξεις για τη ρύθμιση που θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και πρότεινε να του τοποθετηθεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Να σταματήσει η κυβέρνηση τις ασκήσεις επί χάρτου και τον πολιτικό ακτιβισμό, ζήτησε ο Ιάσων Φωτήλας από το Ποτάμι που της συνέστησε να ακούσει τον κ. Πανούση γιατί σε διαφορετική  περίπτωση για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα θα φέρει ακέραια την ευθύνη.

«Οι καταλήψεις είναι ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διεκδίκηση και τους αγώνες του λαού  μας, σχολίασε ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ και μίλησε για αποπροσανατολισμό και ομάδες που λειτουργούν προβοκατόρικα για να συντηρείται η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.