X

Ο Άδωνις απήγγειλε ποίημα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Καυγάς μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και της Προέδρου της Βουλής.

Ant1news

Άνω κάτω έγινε η Βουλή μετά την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να διακόψει τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας λίγα μόλις λεπτά μετά την 50λεπτη καθυστερημένη έναρξη της συνεδρίασης, λόγω έλλειψης απαρτίας, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης της αφιέρωσε ένα ποίημα του Γιώργου Δροσίνη, ενώ από τα έδρανα ακουγόντουσαν οι διαμαρτυρίες των βουλευτών για την απόφαση της Προέδρου.

«Σε καρτερούσα και είπα νάτη, μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι, ίδιες και οι τρεις σαν αδερφές», ήταν το ποίημα που απήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ, ωστόσο, δεν ακούστηκε, καθώς ήταν κλειστό το μικρόφωνο του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως το Προεδρείο δεν μπορεί να αναμένει για να υπάρξει απαρτία, άρα θα πρέπει τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών ομάδων να καλούν τους βουλευτές να είναι συνεπείς στην ώρα προσέλευσης.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε σφοδρή κριτική από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που την κατηγόρησαν για «show», αυταρχική άσκηση των καθηκόντων της και υιοθέτηση της «ώρας Κωνσταντοπούλου».