X

Στη Βουλή οι συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας

Από το πρωί βρίσκονται στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, οι συγγενείς των θυμάτων της 17 Νοέμβρη.

Ant1news

Στη Βουλή βρίσκονται από το πρωί συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας και μέλη της οργάνωσης «Ως Εδώ» για να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία τη συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και την τροπολογία για την αποφυλάκιση του εκτελεστή της 17 Ν, Σάββα Ξηρού.

Ανάμεσα τους η Αλεξία Μπακογιάννη, η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα, ο Στέλιος Κίλιας, οι Μιχάλης και Νίκος Περατικός, η Μαρίνα Βρανοπούλου, ο Δημήτρης Βρανόπουλος, η Δέσποινα Ανδρουλιδάκη, ο Γιώργος και η Ειρήνη Μομφεράτου.

Μοίρασαν φυλλάδια και ζήτησαν να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία που θα επιτρέψει στον Σάββα Ξηρό να εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην πολιτεία ότι καλό θα ήταν κάποτε να ασχοληθεί και με τα θύματα της τρομοκρατίας με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύει προς την άλλη πλευρά. Δυστυχώς παρά τις παραστάσεις μας σε όλους τους υπουργούς Δικαιοσύνης δεν έχει γίνει τίποτα. Η πολιτεία δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα θύματα της τρομοκρατίας. Για την πολιτεία δυστυχώς δεν υπάρχουμε. Η πολιτεία έχει μάτια μόνο για την άλλη πλευρά της τρομοκρατίας και όχι για τη δική μας. Ο συμβολισμός που συνδέεται με τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων και τα αισθήματα όλων μας. Λυπάμαι», δήλωσε η Σταυρούλα Αξαρλιάν.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, λίγο πριν την είσοδό του στη Βουλή, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κόκκινα και μπλε νεκροταφεία».