X

Παρασκευόπουλος: Συκοφαντία ο διάλογος με τρομοκράτες

Τι λέει ο Νίκος Παρασκευόπουλος για τις ρυθμίσεις που χαρακτηρίστηκαν «διάλογος με τρομοκράτες» και ποια τα παραδείγματα που ανέφερε.

Ant1news

Απέρριψε κατηγορηματικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος ότι βρίσκεται σε διάλογο με τρομοκράτες και ότι νομοθετεί φωτογραφικά και προς επίρρωση των ισχυρισμών του αναφέρθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου υπουργοί Δικαιοσύνης έκαναν διάλογο με φυλακισμένους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «οφθαλμοφανώς αβάσιμα τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι για μαζικές αποφυλακίσεις» και με αφορμή τη διάταξη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού υποστήριξε ότι οι ευνοούμενοι των ρυθμίσεων είναι πολλοί και δεν αφορούν μόνο δύο ανθρώπους στο Κορυδαλλό που θα ωφεληθούν, αλλά και άλλους που βρίσκονται σε άλλες φυλακές της χώρας.

«Είναι συκοφαντία ότι κάποιες από αυτές τις ρυθμίσεις είναι διάλογος με τρομοκράτες, εξεγερμένους κλπ.  Το νομοσχέδιο πρώτα καταρτίστηκε και μετά υπήρξαν οι αντιδράσεις», ανέφερε και ισχυρίστηκε πως δεν είναι πρώτη φορά που εισάγονται  εξαιρέσεις και νομοθετήματα με βάση κοινωνικά αιτήματα της εποχής.

Θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι πρωτοφανές να γίνεται διάλογος με κρατουμένους ή εξεγερμένους, έφερε ως παράδειγμα, την εξέγερση των κρατουμένων το 1990 στις φυλακές Κορυδαλλού, που ζητούσαν διάλογο με τον υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ Αθανάσιο Κανελόπουλο, ο οποίος όπως είπε, «έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες και έκανε διάλογο με τους κρατουμένους». Όπως είπε, τους κάλεσε στο υπουργείο και τους κέρασε και πίτσες. Αναφέρθηκε ακόμη, στην εξέγερση του 1996 στις φυλακές Πάτρας, όπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος  Βενιζέλος έκανε διάλογο και προέκυψε ένα νομοθέτημα που δέχτηκε τα περισσότερα αιτήματα των κρατουμένων.

«Ο νόμος καταξιώθηκε και οι ρυθμίσεις του ισχύουν ως σήμερα. Πώς μπορεί στον σημερινό ελληνικό πολιτισμό να εμφανίζεται ο διάλογος ως επάρατος», διερωτήθηκε και ανέφερε ότι αποσιωπήθηκε το σημείο εκείνο της δήλωσης του που αφορούσε στο διάλογο με τους κουκουλοφόρους, καθώς αυτό που είχε πει ότι θα άνοιγε διάλογο, αν με αυτό τον τρόπο αποφευχθεί η βία.