X

Καταργείται ο «κουκουλονόμος», παραμένει η λήψη DNA

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την κατάργηση του κουκουλονόμου αναμένεται να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ant1news



Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την τροπολογία των 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του κουκουλονόμου με την προσθήκη ωστόσο, ότι δεν θα αφορά στο αδίκημα της ληστείας. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (γ’ τύπου) τόνισε ωστόσο, ότι δεν γίνεται αποδεκτή η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση λήψης DNA, καθώς  δεν βρίσκει σύμφωνο το υπουργείο.

Διευκρίνισε ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η λήψη του γενετικού υλικού, η οποία πρέπει να γίνεται με τρόπο που να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τη λήψη θα την διατάσσει, όπως είπε, ο αρμόδιος εισαγγελέας ή ανακριτής και θα γίνεται πάντα σε κρατικό εργαστήριο.

Η ΝΔ πάντως, αναμένεται να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά στην κατάργηση του κουκουλονόμου, αλλά και την υπουργική για την αποφυλάκιση και τον κατ’ οίκον περιορισμό συγκατηγορούμενων συγγενών, καθώς φωτογραφίζει την περίπτωση της μητέρας και της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Για τις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία για την διάταξη που ανάβει το πράσινο φως για την αποφυλάκιση Ξηρού.