X

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η μνημονιακή διακυβέρνηση ήταν εξόχως τρομοκρατική

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από έδρας η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε μια δεολογική και πολιτική πλατφόρμα για τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια.

Ant1news

Ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα για τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια παρουσίασε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας η Ζωή Κωνσταντοπούλου που επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι άσκησαν μνημονιακές πολιτικές που ισοδυναμούν με τρομοκρατία.

Με τη «μαύρη βίβλο της ντροπής» ανά χείρας (βιβλίο που είχε συντάξει ως αξιωματική αντιπολίτευση το τμήμα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο η ίδια προΐστατο), η Ζωή Κωνσταντοπούλου  υποστήριξε ότι η μνημονιακή διακυβέρνηση ήταν εξόχως τρομοκρατική και καταστροφική για τις δημοκρατικές και οικονομικές δομές της χώρας. 

Μιλώντας από το βήμα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από έδρας, ανέφερε πως η κυβέρνηση δέχεται επιθέσεις από εκείνους που φοβούνται. «Ο φόβος έχει περάσει στο απέναντι στρατόπεδο, φοβούνται όσοι λυσσομανούν εναντίον μιας κυβέρνησης προστατευτικής για τους πολίτες και τα δικαιώματά τους, φοβούνται ότι ο έλεγχος του δημοσίου χρέους θα δείξει τα ανομήματά τους», σημείωσε και επιτέθηκε στα ΜΜΕ που τρομοκρατούν –όπως είπε- τους πολίτες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για ριζοσπαστική εγρήγορση των πολιτών που «αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να της δώσουν περιεχόμενο» και υπερασπίστηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο στον οποίο απένειμε εύσημα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει. «Το δείγμα γραφής που έχετε δώσει ως υπουργός δικαιώνει τα όνειρα, τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς αλλά και τους αγώνες που δώσαμε ώστε να προστατευθεί ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους δικαίου και η δημοκρατία», ανέφερε.