X

Βαλαβάνη: Μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την εφορία

δεν θα υπάρξουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι να ολοκληρωθεί η ρύθμιση, ανέφερε η Νάντια Βαλαβάνη, ωστόσο, ετοιμάζεται «πακέτο μέτρων» για όσους δεν ανταποκριθούν.

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Μπόνους σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο που τους αναλογεί έως τις 30 Ιουλίου σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση, με τη Νάντια Βαλαβάνη να απειλεί την ίδια ώρα με κατασχέσεις περιφέρειες, δήμους και μεγάλες επιχειρήσεις εάν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεν, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η ρύθμιση δεν θα υπάρξουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, συμπλήρωσε δε, πως ετοιμάζεται «πακέτο μέτρων» για όσους δεν ανταποκριθούν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, όπως δεκάδες δήμοι, ποδοσφαιρικές ομάδες, ΔΕΚΟ, 60 ναυτιλιακές και κοινωφελή ιδρύματα.

Εμφανίστηκε πάντως, ικανοποιημένη από την έως τώρα υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση και από την πορεία είσπραξης εσόδων, υπογραμμίζοντας πως μόνο από το βράδυ της Παρασκευής -οπότε και άνοιξε η εφαρμογή και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο- υπήρξαν τελικές δηλώσεις 30.000 ανθρώπων για ποσό 300 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη εφάπαξ έχουν εισπραχθεί 17 εκατ. ευρώ.