X

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Θυελλώδεις αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημήτρη Μάρδα – Ο Φίλης συμφώνησε επί της ουσίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ant1news

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Βουλή, στην επιτροπή που πρόκειται να συζητήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά διαθέσιμων πόρων της περιφέρειας, των δήμων, ακόμη και των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ προκειμένου να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγη ώρα προκειμένου να αποφασιστεί με ποια διαδικασία θα συζητηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η αρχική αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Μάρδα πως πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει το θέμα (δηλ. με κατεπείγουσες διαδικασίες), ξεσήκωσε θυελλώδεις αντιδράσεις, ενώ φωτιά έβαλε η άποψη που διατύπωσε ο Νίκος Φίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε επί της ουσίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησε να ακουστούν οι φορείς και την Παρασκευή να γίνει η ψήφιση του.

Ο Δημήτρης Μάρδας που άλλα προφανώς είχε συμφωνήσει, να συζητηθεί δηλαδή με κατεπείγουσες διαδικασίες, όταν του ζητήθηκε να λάβει το λόγο, δεν το έκανε και η συνεδρίαση διακόπηκε για δεύτερη φορά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ακούστηκε να λέει κάποιον «κατοικίδιο» χωρίς να διευκρινίζεται τι και ποιον εννοούσε.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε πολλές φορές, όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος επιχειρούσε να επιβάλλει την τάξη.

Άδωνις Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη ; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις…

Γιάννης Κουτσούκος: Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ποιος σε εκλέγει…

Ανδρέας Λοβέρδος: Ένας εξωκοινοβουλευτικος υπουργός θα μας πει πως θα δουλέψουμε στη Βουλή; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού τι θέλετε εδώ μέσα ;

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Αυτό που γίνεται είναι ο αθλιοδέστερος  χουλιγκανισμός. Διακόπτω τη συνεδρίαση.

Μετά και τη δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης αποφασίστηκε να κληθούν αύριο το απόγευμα στις 6.30 οι φορείς, ενώ για τη συζήτηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Ολομέλεια θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων.