X

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ

Νέος γύρος διαφωνιών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ στη Βουλή.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης –ΝΔ με φόντο τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επανίδρυση της ΕΡΤ με το Νίκο Παππά να προαναγγέλλει νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σε όλους όσοι υποστήριζαν ότι οι δανειστές θα κόψουν το συζητούμενο νομοσχέδιο λες και είναι οι ντουντούκες τους, λέγοντας ότι αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για την αναγέννηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

«Νομοθετούμε όχι μόνο για να αποκαταστήσουμε μια αδικία, αλλά για έναν αξιόπιστο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα», είπε και πρόσθεσε: «Μπορεί κάποιοι να θέλουν την διαιώνιση του άναρχου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, όμως εμείς είμαστε αποφασισμένοι και δεν μας απασχολούν οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι μπορούν να έχουν θεσμική, φορολογική και οικονομική ασυλία εις το διηνεκές». Ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε  μάλιστα, ότι σε επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από κοινού με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, θα έρθει και το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί «και λέτε ότι είμαστε “ντουντούκες” και προσπαθείτε να μας ταυτίσετε με τους δανειστές και τους τροϊκανούς», αντέδρασε έντονα η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ και  κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να απαντήσει ποιους αποκαλεί «ντουντούκες». Απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε «εσείς είστε 5η Φάλαγγα και ντουντούκες των δανειστών, εσείς και τα non-paper».