X

«Άδειασμα» Βαρουφάκη από Τσακαλώτο

Λάθη και εσφαλμένους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αναγνώρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή.

Ant1news



Της Όλγας Παναγιωτίδου

Με αυτοκριτική διάθεση που πολλοί ερμήνευσαν και ως άδειασμα στον Γιάνη Βαρουφάκη εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που βγαίνει μπροστά, αναλαμβάνοντας πλέον την ευθύνη της διαπραγμάτευσης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που προκλήθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αναγνώρισε λάθη και εσφαλμένους χειρισμούς.

«Όταν κάνεις διαπραγμάτευση, κάνεις και λάθη, μόνον όταν δεν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη», υποστήριξε μετά την αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η αντικατάσταση Βαρουφάκη έφερε χαμόγελα στο Χρηματιστήριο.

«Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ο λαός μας εμπιστεύεται γιατί γνωρίζει ότι θα του λέμε την αλήθεια, κι όταν θα έχουμε μια καλή συμφωνία και όταν δεν θα έχουμε κι επειδή μαθαίνουμε από τα λάθη μας κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα, διότι αυτό απαιτεί ο καιρός και η διαπραγμάτευση», ανέφερε.

«Μαθαίνετε, αλλά στου κασίδη το κεφάλι», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και θύμισε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προηγούμενη κυβέρνηση να μην τολμήσει να ζητήσει ούτε μια ημέρα παράταση. Όπως είπε, όταν η ΝΔ έλεγε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να υπογράφει παράταση του μνημονίου χωρίς να παίρνει χρήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για κινδυνολόγους. «Εγώ με την καλή μου την καρδιά σας ευχήθηκα καλή επιτυχία. Έπρεπε από αστική ευγένεια να μου απαντήσετε ευχαριστώ. Αφήστε λοιπόν τα πολλά λόγια και πιάστε δουλειά» συνέστησε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Η ευγένεια δεν συζητείται φαίνεται στην πράξη», σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Βούτσης επιτέθηκε στη ΝΔ για προνομιακή σχέση με μέσα ενημέρωσης, ανοίγοντας παράλληλα και θέμα βασικού μετόχου. Ο υπουργός Εσωτερικών παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ ανέφερε πως το θέμα αυτό είναι ανοιχτό και δεν μπορεί να είναι κάτω από το τραπέζι. 

Θέλοντας να καταδείξει τις «σχέσεις» που είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα σε στελέχη τηλεοπτικών σταθμών και πολιτικών, ισχυρίστηκε πως όταν ο ίδιος ήταν εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ και πήγαινε καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές, έβλεπε μεγαλοστελέχη κομμάτων να τους ...πιάνουν το μαγουλάκι.  Πρέπει να αποστούμε από αυτή την κατάσταση, κανένας υπουργός να μην ξαναπάρει τηλέφωνο και να παρακαλάει να βγει σε μια εκπομπή ή στο δελτίο», είπε.