X

Μάλωσαν στη Βουλή για τη Μέρκελ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Παππά και Άδωνι Γεωργιάδη - Μάκη Βορίδη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Ant1news

 

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επανίδρυση της ΕΡΤ με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με τα συμφέροντα της Γερμανίας και λειτουργεί ως φερέφωνο των δανειστών.

Αφορμή για την σφοδρή αντιπαράθεση στάθηκαν οι αναφορές του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη για στροφή της κυβέρνησης προς το μερκελισμό. «Σας καλωσορίζουμε στο ρεαλισμό», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης θύμισε προεκλογικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί «go back Merkel».

«Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η κυρία Μέρκελ είναι μια από τις 28 της Ε.Ε., σας θυμίζω ότι πριν την συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Τσίπρας είχε δει και άλλους αρχηγούς κρατών που συμφωνούσαν ότι έπρεπε να  μπει τέλος στην πολιτική λιτότητας. Εσείς έρχεστε εδώ και αναπαράγεται τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης», ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά.

«Αφού μας τα είπε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας. Σήμερα άρχισε να την βλέπει και να την παίρνει τηλέφωνο. Από ότι μαθαίνουμε δε την παρακαλάει και για λεφτά, ο ίδιος όμως ήταν που προεκλογικά  έλεγε ότι δεν θέλουμε τα λεφτά της Ευρώπης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να του απαντήσει ο Νίκος Παππάς πως «μερκελισμός είναι να τους θεωρείς αναμάρτητους και όχι να τους λες τα λάθη της πολιτικής τους και να τους θέτεις το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».