X

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους – Νέο σποτ

Σε άγνωστο χρόνο και με πολλές απουσίες ξεκίνησαν οι εργασίες της Επιτροπής που συγκρότησε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ant1news

Χωρίς την παρουσία βουλευτών και χωρίς κανείς να γνωρίζει την ώρα έναρξης της συζήτησης, ξεκίνησε τις εργασίες της στη Βουλή η επιτροπή αλήθειας του χρέους, που συγκρότησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως θα αναζητηθούν με οργανωμένο τρόπο όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στη διόγκωση του δημοσίου χρέους, ξεκαθαρίζοντας ποιο κομμάτι είναι πραγματικό και ποιο επονείδιστο. Στις εργασίες της επιτροπής που θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου θα οριστικοποιηθεί  η μεθοδολογία και η συλλογή στοιχείων που βρίσκονται όχι μόνο στα υπουργεία και στη διάθεση κρατικών και κυβερνητικών ή ανεξάρτητων αρχών, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς και άλλα όργανα. Η επιτροπή  θα τροφοδοτείται με στοιχεία και από την  εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες της υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο, καθώς και από την επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας που ανοίγει εκ νέου τα σκάνδαλα της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και σε όσους αντιδρούν γιατί φοβούνται –όπως υποστήριξε- την αλήθεια, μιλώντας για «κύμα οργής του  παλαιοκομματικού και φαύλου συστήματος και των εκπροσώπων του που ανέλαβαν να τρομοκρατούν λαό και να προπαγανδίζουν μνημονικές πολιτικές σε βάρος των κοινωνικών αναγκών, εξαπατώντας ψευδώς το λαό ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Θέλοντας πάντως, να δείξει ότι η πλειοψηφία του κόσμου συντάσσεται με την πρωτοβουλία αυτή, αναφέρθηκε στην θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στην ίδια και τους ξένους προσκεκλημένους της σε «ταπεινό ταβερνάκι» χθες βράδυ –«κι όχι σε εκείνα που πάνε μεγαλόσχημοι που συνέβαλλαν στη διόγκωση του χρέους», κατά έκφρασή της- όταν πληροφορήθηκαν ότι δεν είναι τροϊκανοί, αλλά μέλη της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος. 

Την ίδια ώρα, «βγήκε» στον αέρα του Καναλιού της Βουλής ένα νέο σποτ για την επιτροπή αλήθειας, διάρκειας 5,47 λεπτών.