X

Αντιδρά η αντιπολίτευση στο «κατεπείγον» για τη παιδεία

Ο αναπληρωτής υπουργός σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις αντιδράσεις πρότεινε τρεις συνεδριάσεις αντί μίας.

Ant1news

«Λάστιχο» έγινε ο Κανονισμός της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, την Παρασκευή. Η πρόθεση της κυβέρνησης να συζητηθεί ως επείγον και να ψηφιστεί ως κατεπείγον, καθώς «υπάρχουν ανελαστικές προθεσμίες», προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, που αρχικά είχε φέρει τις ρυθμίσεις με τη μορφή πέντε τροπολογιών στο αθλητικό νομοσχέδιο, στη συνέχεια τις απέσυρε και τις επανέφερε ως νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι καταληκτική ημερομηνία ψήφισης του είναι η Παρασκευή.

Όπως είπε, εάν δεν ψηφιστούν άμεσα οι ρυθμίσεις τότε οι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τις εξετάσεις, ενώ θα δημιουργηθεί κομφούζιο και με την κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής στα πρότυπα σχολεία. Για να κάμψει δε, τις αντιδράσεις, πρότεινε αντί μιας συνεδρίασης στην επιτροπή, όπως ορίζει ο Κανονισμός για τα κατεπείγοντα νομοσχέδια, να υπάρξουν άλλες δύο, ώστε να ακουστούν οι φορείς και να συζητήσουν οι βουλευτές τα άρθρα.