X

Ο Βίτσας πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο

«Να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο» ζήτησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής. Πρόσωπα-κλειδιά αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες.

Ant1news

Αυλαία σήκωσε η εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας σε καθεστώς μνημονίων με το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου να βρίσκεται πιθανότατα πολύ ψηλά στον κατάλογο των μαρτύρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Δημήτρη Βίτσα θα κληθούν πρόσωπα που έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για τα δημόσια οικονομικά.

Στην επόμενη συνεδρίαση θα αποφασιστεί εάν οι εργασίες της επιτροπής θα είναι δημόσιες ή όχι. Τη σχετική πρόταση διατύπωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκτελούσε χρέη προέδρου μέχρι να εκλεγεί ο Δημήτρης Βίτσας.

Με την πρόταση συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε ο Χαράλαμπος Αθανασίου  από τη ΝΔ με το επιχείρημα ότι οι βουλευτές έχουν ανακριτικές αρμοδιότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ διαφωνεί με την πρόταση αυτή και θα ζητήσει να ισχύσει ότι και στις προηγούμενες, να δίνονται δηλαδή πρακτικά αλλά να μην μεταδίδεται εικόνα.

Επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι στις 14 Μαΐου, ενώ το πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Υπάρχει δυνατότητα να δοθεί 2μηνη παράταση.

«Στόχος είναι η εξεύρεση της αλήθειας και το μαχαίρι θα μπει στο κόκκαλο, θα αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες και στο βαθμό που μπορούμε θα τις αποδώσουμε», ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας.