X

Ο Λαγός απείλησε την Κανέλλη

Σοβαρό επεισόδιο, στην Βουλή,  ανάμεσα στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Ant1news


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Πραγματικό πανδαιμόνιο προκλήθηκε στο διάδρομο έξω από την Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος. Χρειάστηκε να μπουν στη μέση δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριοι  Μανιός και Σμίας, οι οποίοι πετάχτηκαν έξω από την αίθουσα της επιτροπής, ακούγοντας τις δυνατές φωνές και την ένταση. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δυο βουλευτές εμπόδισαν τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να πλησίασε απειλητικά την Λιάνα Κανέλλη, μετά από φραστική επίθεση εναντίον της. 

Ενδεικτικός της έντασης είναι ο διάλογος ανάμεσα στον Γιάννη Λαγό και την Λιάνα Κανέλλη: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής» είπε ο Λαγός απευθυνόμενος στη Λιάνα Κανέλλη. «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός. «Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;», ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη. 

Προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση των δυο βουλευτών εντός της αίθουσας της επιτροπής, όπου, η Λιάνα Κανέλλη σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις συνεχείς αναφορές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τους υπόδικους, λέγοντάς του ότι: «δεν είμαστε όλοι εδώ με την ιδιότητα του υπόδικου». Αυτή ήταν η αφορμή για να την ακολουθήσει στους διαδρόμους, μετά την αποχώρησή της από την αίθουσα. 

Το θέμα προκάλεσε ένταση και στη διάσκεψη των προέδρων. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΚΚΕ ζήτησαν να υπάρξει δήλωση πολιτικής καταδίκης του περιστατικού. Ωστόσο, τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ απέρριψαν το αίτημα προκρίνοντας την παραπομπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας, όπως και αποφασίστηκε, τελικά, να γίνει. Ο Γιάννης Λαγός, πάντως, διέψευσε ότι απείλησε την κα Κανέλλη.

Πηγές προσκείμενες στην Πρόεδρο της Βουλής τόνιζαν ότι δεν θα πρέπει να υιοθετούνται από τα μέσα ενημέρωσης εκδοχές σε ότι αφορά τη στάση της Προέδρου, οι οποίοι θα διαψευστούν από τα πρακτικά, τα οποία έδωσε εντολή η κ. Κωνσταντοπούλου να δοθούν στη δημοσιότητα.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η Επιτροπή Δεοντολογίας, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη στη 1 το μεσημέρι, στην οποία και θα κληθούν οι «πρωταγωνιστές» τους επεισοδίου.