X

Λαφαζάνης: Δεν θα κάνουμε γονυκλισίες στους πιστωτές

«Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο, όλα θα ερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και ότι άλλες υπάρχουν», δήλωσε, φωτογραφίζοντας το θέμα Στουρνάρα.

Ant1news

«Απεταξάμην» την κωλοτούμπα και τις γονυκλισίες στους πιστωτές, λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο και εξαπολύει ευθείες βολές κατά του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, «απειλώντας» με απόδοση ευθυνών για σειρά ενεργειών του.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ισχυρίστηκε πως «τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο, όλα θα ερευνηθούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και ότι άλλες υπάρχουν».

Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες και τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να μην παραδοθεί η χώρα. «Δεν θα κάνουμε γονυκλισίες στους πιστωτές, δεν θα βγει τίποτα για τη χώρα», είπε και πρόσθεσε:

 Είμαστε σε φάση πολύ σκληρών διαπραγματεύσεων, σε οριακή φάση, το δημόσιο χρειάζεται ρευστότητα και αυτή την προσπάθεια κάνουμε για να μην παραδοθούμε. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί, δεν θα κάνει πίσω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες, δεν πρόκειται να το κάνουμε και το έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους.

Αν ήταν να κάνουμε κωλοτούμπα από την πρώτη στιγμή, θα υπογράφαμε mail σαν αυτό του Χαρδούβελη. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε, εμείς θα αντέξουμε, παίρνουμε έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πίεση και θα πάμε μπροστά.

Νωρίτερα, βουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κόντρα της κυβέρνησης με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η κλεψύδρα τελειώνει και η ίδια αναζητά εξιλαστήρια θύματα.  «Η χώρα επιστρέφει στην ύφεση και η κυβέρνηση να ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, μέχρι και ο διοικητής της ΤτΕ σας φταίει», είπε και σημείωσε πως οι επιθέσεις στον Γιάννη Στουρνάρα ισοδυναμούν με επιθέσεις στον Μάριο Ντράγκι.

«Είπατε ότι όποιος χτυπάει τον Στουρνάρα, χτυπάει τον  Ντράγκι, να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να συνεργαστεί με όλους κι όταν αποκαλύπτετε υπονομευτική ενέργεια εσείς οι ίδιοι, δεν θα έπρεπε να τον εγκαλέσετε; Με ποιον είναι, με το καλό της χώρας ή κάνει μεθοδεύσεις», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.