X

Άδωνις σε Κουρουμπλή: Το κράτος θα βαρέσει κανόνι και θα πάτε φυλακή

Οξύτατη σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.

Ant1news



Αναβίωσε η «βεντέτα» Κουρουμπλή - Γεωργιάδη για θέματα υγείας στη Βουλή με τους δυο τους να ανταλλάσσουν βαρύτατες προσωπικές κατηγορίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Αφορμή στάθηκε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Άδωνι Γεωργιάδη για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά με τον υπουργό Υγείας πάντως, να διαβεβαιώνει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και να προειδοποιεί πως αν παρατηρηθούν ελλείψεις, θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.

«Καμία εταιρία δεν πρέπει να σταματήσει να δίνει φάρμακα και δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί πήραν πολλά λεφτά μέχρι σήμερα και έρχεστε εσείς και τους υποστηρίζεται επειδή μπορεί να αργήσουν να πληρωθούν ένα μήνα;», αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και μίλησε για τεχνητή έλλειψη, αφού οι φαρμακοβιομηχανίες εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς. «Τους λένε για να πάρεις ένα θα πάρεις και άλλα που θέλουμε εμείς», είπε, προκαλώντας την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Με κατηγόρησε ότι είμαι όργανο ξένων συμφερόντων, είστε με τα καλά σας; Τι νομίζετε ότι θα αγοράζει το κράτος φάρμακα και δεν θα πληρώνει, θα βαρέσει κανόνι και τότε εσείς θα πάτε φυλακή», είπε κατηγορώντας τον υπουργό ότι έχει οδηγήσει τον ΕΟΠΥΥ στα βράχια.

Τον προκάλεσε να κάνει πράξη την απειλή του ότι θα στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον ίδιο, και τους πρώην υπουργούς Υγείας Μάκη Βορίδη και Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αποκάλεσε «συκοφάντη». «Σας ρωτώ πότε θα πληρώσετε τους φαρμακοποιούς για το μήνα Φεβρουάριο και πότε ο ΕΟΠΥΥ θα πάρει τα χρήματα που χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, αυτά είναι δική σας ευθύνη και αν κάποιοι πάροχοι φύγουν, εσείς θα φέρετε την ευθύνη και εσείς θα πάτε στον εισαγγελέα», είπε απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε πως οι ανάγκες προς τους φαρμακοποιούς έχουν καλυφθεί έστω και με δυσκολία, ενώ με την ανατιμολόγηση των διαγνωστικών πράξεων που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 300 εκατομμύρια ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει για πρώτη φορά χρήματα στα νοσοκομεία.