X

Οργή ΝΔ για την σφοδρή κριτική της Κατριβάνου μπροστά σε Γάλλους

«Πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους», δήλωσαν Κεδίκογλου και Τζαβάρας που αποχώρησαν από την συνάντηση.

Ant1news

Την οργή της ΝΔ προκάλεσαν αναφορές της Βασιλικής Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση Γάλλων εμπειρογνωμόνων με μέλη της επιτροπής δημόσιας διοίκησης της βουλής. 

Η σφοδρή κριτική που άσκησε στην προηγούμενη κυβέρνηση και οι κατηγορίες περί ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής, οδήγησαν στην αποχώρηση του Σίμου Κεδίκογλου και του Κώστα Τζαβάρα, από τη συνάντηση με τα μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανώτερων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας. 

"Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες. Καλό θα είναι να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες. Αποχωρήσαμε γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτει την χώρα", δήλωσαν οι δύο βουλευτές.

«Ακόμα και απλές εθιμοτυπικές επισκέψεις γίνονται αφορμή για μικροπολιτικά σόου», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης και κατηγόρησε το προεδρία της Βουλής ότι διοργάνωσε φιέστα για να πουλήσει μικροκομματική πολιτική.

Τη λύπη της για την αποχώρηση της ΝΔ από τη συνεδρίαση, εξέφρασε, με γραπτή δήλωση, η Βασιλική Κατριβάνου. 

"Υπάρχει ένα σημείο από τη δήλωση των κ.κ. Κεδίκογλου και Τζαβάρα, για το οποίο πραγματικά ντρέπομαι. Λένε :"Σε ό, τι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγης (από τη ΝΔ) καλό θα είναι να γνωρίζουν (ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα "λαθρομετανάστες". 

 Βαφτίζουν, οι δυο συνάδελφοι τους πρόσφυγες "λαθρομετανάστες" και επαναλαμβάνουν τις δημαγωγίες για ελεύθερη κυκλοφορία τους. Ας κρίνει ο καθένας πως ενισχύεται η ακροδεξιά", αναφέρει η κα Κατριβάνου.