X

Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ Λοβέρδου και Κασιμάτη

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια Νίνα Κασιμάτη και Ανδρέας Λοβέρδος. Γιατί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την αποκάλεσε "γενίτσαρο";

Ant1news

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Οι αναφορές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τη χώρα σε αποικία χρέους, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου που την αποκάλεσε «γενίτσαρο».

«Βάλατε εισηγήτρια μία γενίτσαρο που ήταν ακραία υποστηρίκτρια του Γιώργου Παπανδρέου και τώρα ζητά τον αποκεφαλισμό του… Εκτός αν ήταν επιλογή σας με φωνές γενιτσαρισμού να τα κάνουμε γης μαδιάμ, βάλατε εισηγήτρια μια γενίτσαρο να καταγγέλλει τον Παπανδρέου που ήταν φανατικότερη οπαδός του», είπε ανεβάζοντας τους τόνους.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νίνας Κασιμάτη που θύμισε ότι αποχώρησε από το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το 2010. «Το ΠΑΣΟΚ για κάποιους δεν ήταν επάγγελμα, ήταν ιδεολογία και στηριζόταν στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη. Είναι γνωστό ότι κάποιοι έγιναν πρώτα Γενικοί Γραμματείς κυβερνήσεων και μετά μέλη του ΠΑΣΟΚ», είπε και πρόσθεσε: «Ήμουν η πρώτη που αποχώρησα από τι Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το 2010. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα. Άλλωστε απάντησαν οι ψηφοφόροι που ακολούθησαν το ψευδεπίγραφο ΠΑΣΟΚ του μανδαρινισμού».

«Η φανατικότερη υποστηρικτής του, θέλει να στείλει τον Γιώργο Παπανδρέου στο κρατητήριο», φώναξε ο Ανδρέας Λοβέρδος κι εκείνη αναρωτήθηκε αν νομίζει ότι θα γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο.

ΝΔ για Βαρουφάκη στην εξεταστική

Κατά τα άλλα, η ΝΔ επιμένει στην κλήση του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ υπέγραψε την Τρίτη τροποποίηση της δανειακής σύμβασης τον Φεβρουάριο του 2015 και μάλιστα, δυσμενέστερη –όπως είπε- ο εισηγητής του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας, αφού «έφυγαν τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ».

Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για πλήρη αποτυχία του προγράμματος, ο υπουργός Οικονομικών αποδέχεται το 70% των δράσεων και επισήμως αναφέρει ότι τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης αποτελούν σημείο αναφοράς και εκκίνησης. «Άρα πως απέτυχε το πρόγραμμα;», διερωτήθηκε.

Κλήση πρωθυπουργών και υπουργών ζητά ο Λοβέρδος

Όλους τους πρωθυπουργούς από τον Κώστα Καραμανλή έως τον Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στον κατάλογο των μαρτύρων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της περιόδου που ερευνάται, αλλά και όλοι υπουργοί που ήταν σε κρίσιμες θέσεις το ίδιο χρονικό διάστημα.