X

Τι σχολίασε ο Βαρουφάκης για «κοριούς» στο γραφείο του

Μετά την… κρυφή κάμερα του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup, έρχονται συζητήσεις στη Βουλή περί «κοριών». Τι απαντά στα σενάρια για διπλό νόμισμα.

Ant1news

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί καταγραφής της συνεδρίασης του Eurogroup επιχείρησε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, διαψεύδοντας παράλληλα ότι έχει πέσει στο τραπέζι σενάριο για επιβολή διπλού νομίσματος.

Απαντώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών για την συνάντηση του με τον πρώην επικεφαλής - αναλυτή της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε με νόημα πως "αν δεν είχα ιδία γνώμη για το τι συζητήσαμε με τον κ. Μάιερ, θα θεωρούσα ότι έχετε τοποθετήσει «κοριό» στο γραφείο μου, αλλά από τα λεγόμενά σας διαπιστώνω ότι δεν έχετε καμία εικόνα για το τι συζητήσαμε".

"Δεν έχω «κοριούς» και μάλιστα την τελευταία περίοδο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καταδικάσαμε κάθε απόπειρα παράνομης καταγραφής. Όμως μας έχει βάλει σε προβληματισμό η δική σας τοποθέτηση ότι υποκλέψατε συνομιλίες του Eurogroup", σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

Σε ότι αφορά στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου για το ενδεχόμενο επιβολής διπλού νομίσματος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως με τον Τόμας Μάιερ δεν συζήτησαν αυτό το θέμα, αλλά ζητήματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. "Αν έχετε επιφυλάξεις να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας, έως ότου έχετε στοιχειά ότι ο υπουργός  ψεύδεται", ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για το ζήτημα των τριγωνικών συναλλαγών και την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσε πρόστιμα 1,2 δις ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται ώστε να ακυρωθεί.