X

Άτοκα δάνεια σε βουλευτές μοιράζει η Βουλή

Το αίτημα βουλευτών που ζητούν δάνειο για να καλύψουν οικονομικές τους ανάγκες εγκρίθηκε παρά τις ενστάσεις. Η δόση θα είναι μόλις 50 ευρώ το μήνα...

Ant1news

Την ώρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνείται να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, ανάβει το πράσινο φως για την χορήγηση άτοκων δανείων σε βουλευτές, με δόση μόλις 50 ευρώ το μήνα. 

Το αίτημα βουλευτών που ζητούν δάνειο για να καλύψουν οικονομικές τους ανάγκες συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων και παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν, εγκρίθηκε.

Έτσι, 12 βουλευτές, παλαιότεροι αλλά και νέοι, που αιτήθηκαν δάνειο θα λάβουν από το ταμείο αλληλοβοήθειας της Βουλής ποσό μέχρι 10.000 ευρώ το οποίο και θα εξοφλήσουν σε δόσεις μόλις 50 ευρώ που θα παρακρατείται κάθε μήνα από τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ενστάσεις διατύπωσε ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, ενώ αντίθετα ο Α’ αντιπρόεδρος, ο Αλέξης Μητρόπουλος, επέμεινε πως πρέπει να συνεχιστεί αυτή η παροχή ώστε να εξυπηρετούνται βουλευτές που έχουν ανάγκη. 

Αποφασίστηκε ακόμη να οριστεί η Γ' Αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις του προεδρείου της Βουλής είναι να αλλάξει άμεσα ο νόμος για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων που ελέγχονται από το Κοινοβούλιο.