X

«Καρφιά» μεταξύ Παππά και Ζωής στη συνεδρίαση για την ΕΡΤ

«Εδώ ο κόσμος καίγεται…», ήταν το σχόλιο του Νίκου Παππά σχετικά με την ψηφοφορία στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ant1news



Με αιχμές ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η συζήτηση για το διορισμό του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη στη διοίκηση της ΕΡΤ, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ ο κόσμος καίγεται…», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο τέλος της συνεδρίασης.

Κι αυτό γιατί παραμένει ερωτηματικό τι στάση θα κρατήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου  που αμφισβήτησε ευθέως την επιλογή Ταγματάρχη, αλλά και η Ραχήλ Μακρή  που επίσης διαφωνεί και το αίτημά της να αντικατασταθεί, δεν έγινε αποδεκτό. Αντιθέτως, έγινε αποδεκτή η αντικατάσταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της επιτροπής Θανάση Πετράκου που δεν θέλει τον Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

«Κατανοώ τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε αυτές γιατί το άνοιγμα της ΕΡΤ είναι πάνω και πέρα απ΄ όλα αυτά», σχολίασε παίρνοντας το λόγο ο Λάμπης Ταγματάρχης που έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως είναι εδώ για να τον κρίνουν με βάση τις δεσμεύσεις του και το σχέδιο που έχει για την ΕΡΤ και φυσικά για το αποτέλεσμα και όχι με βάση τις φήμες, τις προσωπικές αντιπαλότητες και τις διαρροές.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στη κριτική που έχει δεχθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνδικαλιστές, όπως ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννης, υποστήριξε πως υπέστη κριτική γιατί δεν επέλεξε πρόσωπα με εγγύτητα στις δικές του αρχές ή στο κόμμα.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι αυτό το κριτήριο. Ούτε πιστεύω ότι  τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να λειτουργήσουν με αυτό το κριτήριο», είπε και πρόσθεσε πως αν γινόταν αυτό η κυβέρνηση θα ήταν ανοιχτή και ευάλωτη σε τέτοιου είδους κριτική. «Έχουμε την δυνατότητα να αφήσουμε προς τα πίσω αυτή την τακτική κι σε αυτό θέλουμε να συμβάλουμε. Κανείς δεν ρωτήθηκε τι κόμμα ψήφισε τι θα ψηφίσει ή τι ψήφιζε», ανέφερε, ενώ σε ότι αφορά τις αιχμές των συνδικαλιστών ότι αποκλείονται από το ΔΣ της ΕΡΤ, είπε: «Ακούστηκε κριτική από ορισμένες συνδικαλιστικές φωνές που καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί. Η βασική κριτική ήταν ότι οι εργαζόμενοι αποκλείονται από το ΔΣ. Κάθε άλλο καθώς με μυστική ψηφοφορία θα οριστεί εκπρόσωπος για ΔΣ».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση ήρθε να αποκαταστήσει το δικαίωμα της κοινωνίας για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και πως τα πρόσωπα που προτείνονται υπηρετούν αυτή τη λογική. Θύμισε δε, ότι επί προηγούμενης θητείας του ο Λάμπης Ταγματάρχης έβγαλε πλεόνασμα 70 εκατ. ευρώ.

«Είναι αυτονόητο είναι ότι τουλάχιστον όσοι έχουμε δώσει εξετάσεις στην αγωνία μας να αποκατασταθεί και το εργασιακό δικαίωμα και η ελεύθερη ενημέρωση που τελεί υπό την εποπτεία κράτους, κινούμαστε σε όλες τις τοποθετήσεις από αυτή την αγωνία και με αγωνία περιμένουμε τις τοποθετήσεις προτεινόμενων», σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου  που είναι και πρόεδρος της επιτροπής. Σχολίασε δε, απευθυνόμενη προς τον Διονύση Τσακνή να μην επαληθευτούν κάποιοι στίχοι από τα τραγούδια του.