X

Ζωή και Ραχήλ… «ανέκριναν» τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

«Δεν έχουμε δικαίωμα να βασανίζουμε ανθρώπους με ιστορία, διαδρομή, οικογένεια…» σχολίασε ο Αλέξης Μητρόπουλος. Τι απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ant1news


Από ανάκριση τρίτου βαθμού πέρασαν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή. Ήταν δε, τέτοια η πίεση που άσκησαν που ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για βασανισμό και για αναξιοπρεπείς ερωτήσεις. 

«Ακούστηκαν αιτιάσεις, ακούστηκαν πράγματα, δεχθήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις», σχολίασε ο κ. Μητρόπουλος για να του απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως οι ερωτήσεις των βουλευτών είναι πολλές και πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπει την επιτροπή σε ανακριτική, ούτε πρωτοβάθμια ούτε δευτεροβάθμια. 

«Μιλάω ως καθηγητής. Υπάρχει μια βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία. Ήταν εισήγηση της κυβέρνησης. Η δική μας δουλειά δεν αναφέρεται στο να απορρίψουμε ή να εκφράσουμε αρνητική άποψη, αλλά να ελέγξουμε τις εξαγγελίες τους για το τι θα κάνουν», συνέχισε απτόητος ο Αλέξης Μητρόπουλος και επανέλαβε τα περί βασανισμού. 

«Να βασανίζουμε ανθρώπους με ιστορία, διαδρομή, οικογένεια, δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα… Αναφέρθηκα στην τυπική διαδικασία και κάποιες ερωτήσεις, πρέπει να ακούσουμε τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους και σε λίγους μήνες, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, να τους ξανακαλέσουμε, όχι να τους ρωτάμε τόσες απίθανες ερωτήσεις. Δεν είναι μομφή προς το Προεδρείο, αναφέρομαι σε δύο, τρεις ερωτήσεις, με όλη την αγάπη που σας έχω», πέταξε το καρφί του ο αντιπρόεδρος της Βουλής. 

Απαντώντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως όσο είναι Πρόεδρος της Βουλής θα τηρείται η διαδικασία, την οποία δεν θεωρεί διακοσμητική ούτε διεκπεραιωτική. 

«Κανείς δεν χρειάζεται να θεωρεί τον εαυτό του ή τον ρόλο του περιττό. Παρακαλώ να μην επαναληφθούν τα περί βασανισμού. Είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να συμπράξουμε σε αυτή τη διαδικασία διαφάνειας», είπε. 

«Ξέρετε πόσο σας τιμώ, αλλά θέλω την τυπική διαδικασία. Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα είμαι αντιπρόεδρος», είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος. 

«Δεν κατάλαβα αυτό που είπατε για πόσο διάστημα θα είστε αντιπρόεδρος. Και εγώ για όσο θα είμαι πρόεδρος», σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και του ζήτησε να μην επαναλάβει τα περί βασανισμού.