X

Βενιζέλος: Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό, πείτε μας το σχέδιο σας

Οξεία κριτική του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για «διπλή εξαπάτηση» των πολιτών. Τι είπε για την «τακτική του  Χότζα» σε ότι αφορά τα μέτρα και το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας.

Ant1news


«Μετά το προχθεσινό ηχηρό αδιέξοδο της συνάντησης των Βρυξελλών, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ενημερώσει την Βουλή αλλά αντί κάτι καινούριου, συγκεκριμένου και ουσιαστικού, αντί να πει κάτι που υπερβαίνει τα στερεότυπα του κυβερνητικού λόγου, ήλθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα ότι «οπωσδήποτε θα επιτευχθεί συμφωνία, διότι όλοι θα υποχωρήσουν μπροστά στην σθεναρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης, διότι σε τελική ανάλυση αποφασίζει μόνος του ο ελληνικός λαός, μόνη της  η ελληνική Βουλή και η ελληνική Κυβέρνηση», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας πυκνά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «αυτό δεν αντιστοιχεί σε κάποια τακτική διαπραγμάτευσης, εκτός αν υπάγεται στην λεγόμενη “τακτική του Χότζα”», συμπληρώνοντας «αν προσέξατε ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε μόνο σε δύο στοιχεία από την πρόταση Γιούνκερ: στο ΕΚΑΣ και την αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα. Άρα, αν καταφέρουμε να κρατήσουμε ΕΚΑΣ και να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα θα είμαστε ικανοποιημένοι;», προσθέτοντας με νόημα «δηλαδή, αν το σπίτι είναι γεμάτο από ζώα και βγάλουμε την αγελάδα, θα ανασάνουμε;» 

Συνεχίζοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε «εκτός αν πει ότι δεσμεύεται ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από το κείμενο των 47 σελίδων που έστειλε η Κυβέρνηση, λέγοντας ότι κωδικοποιεί το πνεύμα των διαπραγματεύσεων», ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα «πότε θα βγει η χώρα από το μνημόνιο, ποιο είναι το σχέδιο σας, ποιος είναι ο ορίζοντας για την χώρα;». 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα «υπάρχει σχέδιο ή απλώς τρώμε τον χρόνο νομίζοντας πως τον κερδίζουμε;», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς η χώρα θέλει μνημόνιο 3, νέο δάνειο» και λέγοντας ότι το σχέδιο της ελληνικής πλευράς φέρνει μια σειρά επαχθών μέτρων, ενώ ως ανασταλτικό χαρακτήρα, που αυξάνει την ανάγκη χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, χαρακτήρισε το ζητούμενο για ισχνά πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος «όσους μήνες καθυστέρηση “τρώει” η Κυβέρνηση, τόσα επιπλέον χρόνια παραμονής στο μνημόνιο χρειαζόμαστε», σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση είναι σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό». 

Η Κυβέρνηση λέγοντας τον Φεβρουάριο ότι δεν θέλει τις υπολειπόμενες δόσεις «έφερε την χώρα στο αμήν», είπε ο κ .Βενιζέλος, ασκώντας κριτική στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης που κάνουν «διάφορες δηλώσεις» ή ακολουθούν «προσωπικές στρατηγικές», αναφέροντας ότι «η μόνη διαπραγμάτευση είναι επικοινωνιακή και εσωκομματική», κάνοντας λόγο για «διπλή – προεκλογική και μετεκλογική – απάτη» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες.


Στην δευτερολογία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε να εξοπολύει πυκνά πυρά προς την Κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία έχιε περιέλθει η χώρα, όπως είπε, υπερασπιζόμενος παράλληλα την διαπραγμάτευση με τους δανειστές της προηγούμενης Κυβέρνησης, ενώ κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα "ποιό είναι το σχέδιο του για την χώρα και πότε η χώρα θα βγει απο το μνημόνιο;".

Στο τέλος της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε έντονη λογομαχία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο κάλεσε να μην επιδεικνύει αλαζονεία, τονίζοντας ότι εκθέτει και προσβάλλει τη χώρα, εγκαλώντας και τον Αλέξη Τσίπρα γιατι ακόμα τον κρατά στη θέση του, όπως είπε, ενώ ακολούθησε επεισόδιο και με την πρόεδρο της Βουλής την οποία κάλεσε να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της με την θέση που κατέχει, μετά από σχόλιο που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.