X

Διαφοροποιούνται οι ΑΝΕΛ για την ιθαγένεια

Οι Ανεξάρτητοι έλληνες ζητούν από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, να προχωρήσει σε αλλαγές επί του νομοσχεδίου, ειδάλλως θα το καταψηφίσουν.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ενδοκυβερνητικό ρήγμα προκαλεί το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, στα παιδιά δεύτερης γενιάς. Πριν από λίγο οι εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην επιτροπή όπου γίνεται η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, έκαναν γνωστό ότι θα το καταψηφίσουν στην Ολομέλεια επί της αρχής, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές από την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, στα άρθρα για τα οποία έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.

Τα επίμαχα άρθρα είναι τα 1,7,8 και 10 τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν τους όρους που τίθενται για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά,  με τις διατάξεις που ρυθμίζουν εργασιακά δικαιώματα των αλλοδαπών καθώς κα τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης.

Ειδικότερα για το άρθρο 1 που αποτελεί και την σημαντικότερη αλλαγή στο καθεστώς ιθαγένειας, καθώς θα χορηγείται στα παιδιά των μεταναστών με την εγγραφή τους και τη φοίτησή τους στην α’ δημοτικού, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  αντιπροτείνουν μεγαλύτερη διάρκεια οριοθετώντας την έως την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή τουλάχιστον έως την αποφοίτηση από το δημοτικό.