X

H Ζωή επέστρεψε ως "απαράδεκτη" την έκθεση Στουρνάρα

Πρωτοφανής τακτική και σφοδρότατη επίθεση στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, απο την Πρόεδρο της Βουλής.

Ant1news

Με αφορμή την αποστολή της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, σήμερα το πρωί, όταν και ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση των προκαταρκτικών πορισμάτων για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απαράδεκτη προσπάθεια παρέμβασης: «Ήταν τέτοια η σπουδή, τέτοια η ανησυχία παρέμβασης που έπρεπε να αποσταλεί, εκείνη την ώρα που ξεκινούσε η παρουσίαση των στοιχείων που αποτελούν αναπόδραστο εργαλείο. Θέλω να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο, και ως απόπειρα παρέμβασης».

Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, παραβιάζει τις υποχρεώσεις του, κάνοντας λόγο για συνεχείς ωμές παρεμβάσεις από πλευράς του κ. Στουρνάρα: «πραγματοποίησε ωμή παρέμβαση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με δημιουργία κλίματος ανασφάλειας το οποίο και τώρα τροφοδοτεί. Και αποτελεί μια καλή αφορμή να τον καλέσει η επιτροπή και να εξηγήσει για ποιο λόγο παρεμβαίνει αντιδημοκρατικά για να αποτρέψει την αποτελεσματική διεκδίκηση», σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου.

Με άκρως επικριτικό ύφος τόνισε ότι τόσο το συνοδευτικό έγγραφο όσο και το στικάκι που περιλαμβάνει το σύνολο της εκθέσεως, θα επιστραφούν ως απαράδεκτα: «Στικάκια δεν παραλαμβάνει το κοινοβούλιο. Στικάκια άλλοι διακινούσαν και τα κρατούσαν στα συρτάρια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής έριξε φαρμακερά βέλη εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή και την άρνηση του να αποστείλει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στοιχεία από την κίνηση των λογαριασμών στην ΤτΕ, μέσω των οποίων διακινούνται τα ποσά των δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί ανάμεσα στη χώρα μας και τους διεθνείς πιστωτές: «Απαντώντας στο αίτημα μας με επιστολή του στις 27/5/2015, αναφέρει ότι μας χορηγεί αυτά που είναι δημοσιευμένα στο ίντερνετ. Απαντάει ότι μας χορηγεί αυτά τα οποία και από αλλού μπορούμε να βρούμε. Και απαντάει ότι η κίνηση των λογαριασμών καλύπτεται από το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων βάσει Προεδρικού Διατάγματος του 1971, που θυμίζω ότι είχαμε χούντα», ήταν το δηκτικό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.