X

Θέμα δεδηλωμένης έθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Μετά την καταψήφιση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.

Ant1news

Θέμα δεδηλωμένης, μετά την καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, έθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

«Δεν είναι ηθικό, δεν είναι πολιτικό, δεν μπορεί τα νομοσχέδια να περνάνε με παράταιρες συμπράξεις» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Λεωνίδας Γρηγοράκος και πρόσθεσε: «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντας αυτή την κυβέρνηση που δεν τον στηρίζει, να βασίζεται σε ψήφους κομμάτων που δεν είναι στην κυβέρνηση. Ναι στο νομοσχέδιο, όχι στη δεδηλωμένη» σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος.

 «Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης επί της αρχής νομοσχεδίου» απάντησε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλή. Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, από την πλευρά του αντέτεινε ότι  «Δεν υπάρχουν ανάμεσά μας κόμματα περιορισμένης ευθύνης ούτε αλά καρτ. Δεν υπάρχει κανέναν θέμα να μην περάσει με πλειοψηφία και μάλιστα άνετη αυτό το νομοσχέδιο. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να υπαναχωρήσει να το  καταθέτει στη συζήτηση και δεν υπάρχει κανένα λόγος να τίθεται θέμα περί δεδηλωμένης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι όμηρος τακτικών επιλογών κομμάτων και δεν αναφέρομαι στους ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Βούτσης. κατηγορώντας για τακτικισμό τον κ. Γρηγοράκο.

Από την πλευρά της ΝΔ, πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει «είτε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή δεν θα περάσει» προαναγγέλλοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία.