X

Μάρδας για ΦΠΑ: Να συνδυάσουμε ακριβές τιμές με υψηλή ποιότητα

Μην βλέπουμε το μέρος μιας διαπραγμάτευσης αλλά το σύνολο, απάντησε ο Δημήτρης Μάρδας σε ερώτηση του Νότη Μηταράκη για την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά και εστίαση.

Ant1news



Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, για τις συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ σε εστίαση και τρόφιμα, καθώς και για την κατάργηση των ειδικών συντελεστών στα νησιά.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, που έκανε λόγο για διπλό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των νησιών από την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή και την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν προσδιορίζεται μόνο από τις τιμές αλλά και από την ποιότητα των υπηρεσιών».

«Αν χάνουμε στις τιμές μπορούμε να κερδίσουμε στην ποιότητα. Δείτε για παράδειγμα άλλες χώρες με ακριβές τιμές και υψηλή ποιότητα, προσελκύουν περισσότερο κόσμο από προορισμούς με χαμηλότερες τιμές», υπογράμμισε ο υπουργός. Πάντως, είπε ότι «δεν είναι ζήτημα να το συζητήσουμε τώρα» και πως  δεν πρέπει να «βλέπουμε το μέρος μιας διαπραγμάτευσης αλλά το σύνολο».

Δηλώσεις για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα  και κυρίως για την αύξηση στα μακαρόνια από το 13% στο 23% έκανε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, προκαλώντας αίσθηση με τα όσα είπε. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι το 10% είναι έξι λεπτά στο πακέτο τα μακαρόνια και διερωτήθηκε: "πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;".