X

Πυρά ΝΔ κατά της Ζωής για τη νέα κλήση του Στουρνάρα

«Επίδειξη αντιπάθειας στη λειτουργική και θεσμική ανεξαρτησία των θεσμών» βλέπει η ΝΔ, πίσω από τη νέα κλήση του Διοικητή της ΤτΕ.

Ant1news



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής, εξαπέλυσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Αιτία η νέα κλήση του Γιάννη Στουρνάρα, για αύριο στις 12 το μεσημέρι, από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Ο κ. Πλακιωτάκης κάνει λόγο για «επίδειξη αντιπάθειας στη λειτουργική και θεσμική ανεξαρτησία των θεσμών» προκειμένου, όπως επισημαίνει, «να ικανοποιήσει προσωπικές της επιδιώξεις και φιλοδοξίες», και με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος χαρακτηρίζει ως «νέο κατόρθωμα την κλήση σε «απολογία» του Γιάννη Στουρνάρα». «Η Νέα Δημοκρατία», καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης, «δεν θα συμβαλει στην ένταση που επιδιώκει η Πρόεδρος της Βουλής».

Την κλήτευση του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη είχε προαναγγείλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή, της ενδιάμεσης έκθεσης νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ, η οποία είχε συμπέσει χρονικά με την δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έκθεσης για το χρέος.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε καταγγελθεί τόσο από την ίδια καθώς επίσης από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως απόπειρα παρέμβασης. Η πρόεδρος της Βουλής μάλιστα είχε προβεί στην πρωτοφανή κίνηση μάλιστα να επιστρέψει την έκθεση ως «απαράδεκτη» με την αιχμηρή αναφορά ότι «το κοινοβούλιο δεν παραλαμβάνει στικάκια».

Απαντώντας στην Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε σήμερα ότι αυτό το διάστημα έχει δύο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια και πως από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα είναι στη διάθεσή της.

Η επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Γιάννη Στουρνάρα: 



Η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ στην Πρόεδρο της Βουλής: