X

Βούτσης: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Η κυβέρνηση ζητά ευθέως να έρθει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, να βάλει τη δική του σφραγίδα, τονίζει ο Νίκος Βούτσης από το βήμα της Βουλής. Πώς σχολιάζει το "game is over".

Ant1news

Υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι συνταρακτικό.

«Η πρόταση είναι επιτακτική και χρήσιμη. Πρόκειται για ζήτημα που αφορά στο παρόν και στο μέλλον της χώρας και του λαού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να συνομολογήσουν στην απόλυτη χρησιμότητα του δημοψηφίσματος.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχει έλλειψη σεβασμού στις κυβερνήσεις που επιλέγονται σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αδιανόητο να θεωρείται ως φυσιολογική μια διαδικασία μνημονίων που καταργεί τα όρια των δημοκρατικών διαδικασιών», πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του και αφού ζήτησε την καταψήφιση της πρότασης των δανειστών και του εγγράφου που τη συνόδευε, τόνισε ότι η κυβέρνηση ζητά ευθέως και μετά από τετράμηνη διαφανή, δημόσια και ειλικρινή διαδικασίας διαλόγου να έρθει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, να βάλει τη δική του σφραγίδα, όπως είπε.

Επίσης, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «πρόσκληση και πρόκληση δημοκρατίας», επισημαίνοντας: «Μένουμε Ελλάδα και με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας στην Ελλάδα πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη».

Σχολιάζοντας το «game is over» που ακούστηκε στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «δεν δεχόμαστε ότι υπάρχει ένα μονόδρομος, ότι βρισκόμαστε σε μια εταιρική σχέση μόνο με υποχρεώσεις και χρέη και λειτουργούμε ως παράγοντες περιορισμένης ευθύνης. Δεν το δεχόμαστε. Αν το δεχθούμε δεν μένουμε Ευρώπη. Το παιχνίδι θα τελειώσει σε βάρος όσων επιμένουν…». 

Η ομιλία του Νίκου Βούτση στην Βουλή