X

Νέα «φωτιά» άναψε η Ζωή στη Βουλή

Λάδι στη «φωτιά» έριξε ο Δημήτρης Στρατούλης. Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

Ant1news


Της Όλγας Παναγιωτίδου 

Μύλος έγινε η Βουλή μετά την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου  που θέλησε να καυτηριάσει τη σημερινή προτροπή προς τους Έλληνες να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα, καθώς το «όχι» ισοδυναμεί με αυτοκτονία. 

Από νωρίς το μεσημέρι κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι επίκειται παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής, είναι δε, χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ στην έδρα είχε ανέβει ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας η συνεδρίαση διακόπηκε. Από τα ανοιχτά μικρόφωνα ακούστηκε υπάλληλος της γραμματείας να τον ενημερώνει ότι πρέπει να διακόψει γιατί θα προήδρευε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση από την προγραμματισμένη έναρξη της συζήτησης, η Πρόεδρος της Βουλής ανέβηκε στην έδρα για να μιλήσει για αντιδημοκρατική παρέμβαση του κ. Γιουνκέρ σε μια δημοκρατική διαδικασία, ελεύθερης έκφρασης της βούλησης των πολιτών, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. 

Όρθιοι στα έδρανά τους διαμαρτύρονταν ζητώντας να λάβουν το λόγο, εκείνη τους ανακάλεσε στην τάξη και έδωσε τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

 

«Αίσχος», «ντροπή», «αυτή είναι η Αριστερά» φώναζαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ ο Δημήτρης Στρατούλης  που πήρε το λόγο έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Οι βουλευτές ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φώναζαν σε έξαλλη κατάσταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου  να τους απειλεί ότι τα πρακτικά θα διαβιβαστούν στη επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. 

Η ΝΔ αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες κατήγγειλε την Πρόεδρο της Βουλής για αυταρχική συμπεριφορά και επίθεση σε όσους θα ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο  Δημήτρης Στρατούλης στην ομιλία του επέκρινε με σφοδρότητα τους ευρωπαίους εταίρους και την «πέμπτη φάλαγγα» του εσωτερικού που θέλουν –όπως είπε- να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τους σκοπούς τους και θα εισπράξουν ένα πάνδημο «όχι» την ερχόμενη Κυριακή και «θα είναι ντάλα μεσημέρι».