X

Κωνσταντοπούλου: Ακραίες και ωμές παρεμβάσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής το «ναι» δεν σημαίνει «ναι» στην Ευρώπη, αλλά  «ναι» στο τελεσίγραφο της τρόικα.

Ant1news

Απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης βλέπει πίσω από ένα πιθανό «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας τους πολίτες να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους την επιστροφή στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός μπορεί πραγματικά να αποφασίσει για το μέλλον του. Μπορεί να αποκρούσει με την ψήφο του τον τελευταίο εκβιασμό. Να αποτινάξει με την ψήφο του τον μνημονιακό ζυγό. Να παλέψει για την αξιοπρέπειά του. Να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση που πάλεψε γι’ αυτόν. Τη μόνη Βουλή που του επέστρεψε την εξουσία. Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από εκείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια ανατροπής για να την επιστρέψουν στη διαπλοκή και τη διαφθορά», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Σε δηλώσεις αργά το βράδυ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για άλλη μια φορά για ακραίες και ωμές παρεμβάσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος από αρχηγούς κρατών και εκπροσώπους –όπως είπε- τους χθες που είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας, υποδεικνύοντας στους πολίτες τι να ψηφίσουν. «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν ή να ματαιώσουν το δημοψήφισμα και αφού απέτυχαν κάνουν ό,τι μπορούν για να θολώσουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος, απευθύνοντας έναν ακόμα εκβιασμό, ότι αν οι πολίτες πουν «όχι» θα πρέπει να φύγουμε από το ευρώ και ότι θα σταματήσει η διαπραγμάτευση», είπε.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής το «ναι» δεν σημαίνει «ναι» στην Ευρώπη, αλλά  «ναι» στο τελεσίγραφο της τρόικα, «ναι» στην υποτέλεια και την υποδούλωση, «ναι»στην εργασιακή ανασφάλεια, «ναι» στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σε χαράτσια χωρίς τέλος, καθώς και «ναι» στην υποβάθμιση της Ελλάδας.

«Το «όχι» σημαίνει «όχι» στα τεχνητά αδιέξοδα, «όχι» στην ασφυξία των λαών με τις τράπεζες κλειστές «όχι» στην υποδούλωση κρατών – μελών, «όχι» στην οικονομική και πολιτική υποταγή, «όχι» στις αντιδημοκρατικές πρακτικές, τους εκβιασμούς, και την κοινωνική υποταγή που θα κάνει περήφανες τις επόμενες γενιές», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η κυβέρνηση όρθωσε το ανάστημά της, δεν υπέκυψε δεν συνθηκολόγησε προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και οι πολίτες να στείλουν μήνυμα ότι η δημοκρατία είναι υπόθεση των ανθρώπων και των λαών. Τα όχι του ελληνικού λαού έχουν ιστορικά κάνει περήφανους όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και όλη την ανθρωπότητα», σημείωσε.