X

Η Ζωή απέλυσε φωτογράφο γιατί δεν της άρεσε η δουλειά της

Η φωτογράφος που απελύθη, έπαιρνε αμοιβή 500 ευρώ καθαρά και εδώ και πέντε μήνες ήταν απλήρωτη παρότι πρόσφερε κανονικά τις υπηρεσίες της.

Ant1news



Μια ημέρα μετά από τη δημοσιοποίηση της επιστολής διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Κανάλι της Βουλής που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε μια φωτογράφο. 

Η συγκεκριμένη φωτογράφος εργαζόταν με «σπασμένες» συμβάσεις εδώ και 4 χρόνια στη Βουλή με αμοιβή 500 ευρώ καθαρά, ενώ εδώ και πέντε μήνες ήταν απλήρωτη παρότι προσέφερε κανονικά τις υπηρεσίες της.

Η ίδια είχε αρκετές φορές ρωτήσει αν θα παραμείνει στην εργασία της και πότε θα πάρει τα δεδουλευμένα της, καθώς έληγε η διαπίστευσή της. Η απάντηση που έπαιρνε ήταν πως «θα το φτιάξουμε» και γι' αυτό το λόγο εργαζόταν, ακόμη και σαββατοκύριακα και αργίες.

Μάλιστα, στις 7 Απριλίου 2015 σε συνέντευξη Τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη «στα τεράστια ποσά που κατασπαταλούνταν στην υπόθεση Siemens», έφερε σε αντιδιαστολή ως παράδειγμα το μισθό της συγκεκριμένη φωτογράφου, λέγοντας: «Αυτό θέλω να το ακούει η φωτογράφος της Βουλής που έχει μία σύμβαση νομίζω 500 ευρώ το μήνα».

Παρόλα αυτά, χθες είδε την πόρτα της εξόδου. Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης επικοινώνησε μαζί της για να της ανακοινώσει τη λήξη της συνεργασίας, καθώς «η Πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά της και δεν θα της ανανεώσει τη σύμβαση». 

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής της ζήτησε να καταθέσει όλο το αρχείο της σε ψηφιακή και αναλογική μορφή για να της καταβληθούν τα δεδουλευμένα της εφάπαξ ως πληρωμή του αρχείου.