X

Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια - απούσα η Ραχήλ

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Ραχήλ Μακρή.

Ant1news



Με ένα ηχηρό «όχι» από τους ΑΝΕΛ και την απουσία της Ραχήλ Μακρή που προκάλεσε δυσφορία στην κυβέρνηση, «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή στα άρθρα που διαφωνούσαν οι ΑΝΕΛ, απουσίαζαν συνολικά 37 βουλευτές, με πιο «εκκωφαντική» εκείνη της Ραχήλ Μακρή που φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ενστάσεις με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε και από τις συνεδριάσεις στην επιτροπή, όσο και από την ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΝΔ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Η ονομαστική ψηφοφορία από τη Χρυσή Αυγή είχε ζητηθεί επί των άρθρων 1 (προϋποθέσεις παροχής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών), 7 (άδειες παραμονής σε εποχικά εργαζόμενους), 8 (μεταναστευτική νομοθεσία) και 10 (παροχή εξουσιοδότησης για έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων).

Σε ότι αφορά στο άρθρο 1, υπέρ ψήφισαν 179 βουλευτές και κατά 84, το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε από 232 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 31 (καταψήφισε το ΚΚΕ και υπερψήφισε η ΝΔ), ενώ στα άρθρο 8 & 10 ναι είπαν 179 βουλευτές και κατά 84 βουλευτές.