X

Καταψηφίζει η Ραχήλ Μακρή

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέχει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους δανειστές. Διαρροές φαίνεται πως υπάρχουν και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ant1news

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή δείχνοντας ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ,  εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους εταίρους επί της ελληνικής πρότασης.

Δεν θα σας επιτρέψω με τη δική μου ψήφο να ρίξουμε τους συνταξιούχους. Δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να ξεπουλήσετε τα αεροδρόμια είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας ζητώ να διαπραγματευτείτε έστω και την ύστατη στιγμή με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όχι με την πρόταση Γιούνκερ, τόνισε κ Μακρή.

«Όπως είπε ο Γερός του Μοριά, δεν συλλογιστήκαμε ποτέ πόσοι είμαστε» δήλωσε για να συμπληρώσει: «Οι έλληνες πολίτες έδειξαν τόλμη, δεν ξέρω αν θα δείξετε και εσείς»

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση να καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση φέρεται πως εκδήλωσαν και τέσσερις από τους 13 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους Νίκο Μαυραγάνη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Παύλο Χαϊκάλη και Χαρίσιο Κατάνα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι και 5ος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απειλεί να καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση ενω καταβάλλονται προσπάθειες να μεταπειστούν.

Η διαφοροποίηση των 4 φέρεται να εκδηλώθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και  ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να διακόψει τη συνεδρίαση και να ζητήσει εσπευσμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.