X

Με 251 ψήφους και απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο από τη Βουλή

Με 32 «όχι» και 8 «απών» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση της διαπραγματευτικής ομάδας. Οι 17 «απώλειες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους», τονίζει σε δήλωση που εξέδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

 Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση»  και καταλήγει: «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».

 Το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, με απώλειες όπως από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.


 

Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης, υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές συμπληρώντας οτι όταν Υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η Πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο.

Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.

Ειδικότερα από το ΣΥΡΙΖΑ:

-Όχι ψήφισαν: η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.

-Παρών δήλωσαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας .

-Απόντες ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.