X

Ζωή: Υποχρέωση της Βουλής να μην ολοκληρώσει τον εκβιασμό

Επίθεση στους δανειστές για τα χρονικά περιθώρια της ψήφισης των προαπαιτούμενων από την πρόεδρο της Βουλής.

Ant1news

«Η Βουλή αυτή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εκβιασμού» είπε η πρόεδρος της Βουλής, από τη θέση του βουλευτή, κατά την έναρξη των συζητήσεων των επιτροπών για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την εκτίμησή της προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «η σημερινή του στάση έχει τα χαρακτηριστικά της υπέρτατης ανιδιοτέλειας»τόνισε ωστόσο ότι το πολυνομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση είναι «εκβιασμός» και ότι «κανένας από την κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι αυτό αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης, όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες».

Η πρόεδρος της Βουλής επικαλούμενη την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους, που δημοσιεύτηκε χθες, στάθηκε στα χρονικά περιθώρια που δίνονται στη Βουλή των Ελλήνων, για να εγκρίνει τα προαπαιτούμενα, τονίζοντας ότι:

«Υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία πρέπει η Βουλή και η κυβέρνηση να λάβουν υπόψη τους, αναφέροντας την χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ. Υπάρχουν στοιχεία που η ελληνική βουλή, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πρέπει να αξιοποιήσουν».

«Ως πρόεδρος και με πλήρη επίγνωση των καθηκόντων μου, είναι υποχρέωσή μου να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός που απευθύνεται στην κυβέρνηση να μην ολοκληρωθεί».

«Οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους μας να εφαρμόσουν αυτά που είναι υποχρεώσεις τους» είπε και συμπλήρωσε ότι:

 «Κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργεί κάτω από αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες».