X

Έντονες αποδοκιμασίες στην Ζωή από βουλευτές στην Ολομέλεια (βίντεο)

Έντονες αποδοκιμασίες και ειρωνικά χειροκροτήματα στην έναρξη της συζήτησης. Ποιός της φώναξε «να παραιτηθείς αν έχει θάρρος»;

Ant1news

Με εντάσεις και αποδοκιμασίες σε βάρος της Προέδρου της Βουλής ξεκίνησε μετά από πολύωρη καθυστέρηση, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, η συζήτηση στην ολομέλεια του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την προώθηση ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το τρίτο πακέτο στήριξης καθώς και για το πρόγραμμα γέφυρα, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος αύριο το πρωί σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Την οχλαγωγία και τις φωνές σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν αναφορές της επί της διαδικασίας και της καθυστέρησης που υπήρξε σε αυτήν, ενώ οι πρώτες αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν μετά την τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι η «Κυβέρνηση ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τα μεσάνυχτα» η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε «εγώ άλλα ξέρω από την Κυβέρνηση».

Αμέσως μετά, οι βουλευτές αντέδρασαν χλευαστικά προς την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς ήταν από τους λιγοστούς βουλευτές που στήριξαν την πρόταση της «να εξαντληθεί ο κατάλογος των εγγεγραμμένων να μιλήσουν στην διαδικασία βουλευτών», ενώ φωνές, επιφωνήματα και πολλά «άιντε» ακούστηκαν κυρίως από την πτέρυγα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όταν, αντίθετα σε όσα υποστήριζε η Πρόεδρος της Βουλής, επικράτησε η άποψη να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν περάσουν τα μεσάνυχτα.

Λίγο πριν δοθεί ο λόγος στον πρώτο ομιλητή της συζήτησης των μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει της υπόλοιπης διαδικασίας, προκαλώντας έντονα χειροκροτήματα από πολλούς βουλευτές.

Αμέσως μετά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκλεισε την ομιλία της πριν κατέβει από την έδρα του Προέδρου της Βουλής  με τις λέξεις «θα ήθελα να ευχηθώ αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο», μένοντας πιστή  σε όσα είπε στην πρωινή ομιλία της στις επιτροπές που εξέτασαν το πολυνομοσχέδιο.

Αμέσως, εν μέσω αποδοκιμασιών, ακούστηκε στην αίθουσα η φωνή του Ευάγγελου Βενιζέλου να την προτρέπει  «να παραιτηθείτε όμως αν έχετε θάρρος».

Δείτε όλο το επεισόδιο, όπως το κατέγραψε το Κανάλι της Βουλής