X

Ζωή: Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία

Έκανε και εκείνη λόγο για πραξικόπημα από τις Βρυξέλλες. Μίλησε για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κοινωνική γενοκτονία.

Ant1news

Για μαύρη ημέρα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και για μαύρη ημέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη Βουλή λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη ψηφοφορία για τα νέα μέτρα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε, μάλιστα, για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κοινωνική γενοκτονία, αναφερόμενη στα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο θάνατο της 13χρονης στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και στο θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα από την ίδια αιτία, το 2013.

Η πρόεδρος της Βουλής έκρουσε τον κώδωνα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται και τίποτα δε θα εμποδίσει την επανάληψη αυτού του εκβιασμού αν εκείνος ολοκληρωθεί απόψε. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε προς τους συναδέλφους της και ανέφερε: «Εδώ δεν χωρούν αυταπάτες. Τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται βοηθά το να τον θωρακίσει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όχι να του δώσει την χαριστική βολή με ένα «ναι» νομίζοντας ότι τον διευκολύνει ή παρακαλώντας τον να την εκβιάσει, κάτι που ο πρωθυπουργός προς τιμή του δεν έκανε, όπως οι προκάτοχοί του και την υπόθεση της Αριστεράς και της Δημοκρατίας υπηρετούν οι κάθε είδους αντιστάσεις, οι μικρές και οι μεγάλες».

«Αν η Βουλή δεν αντισταθεί στον σημερινό εκβιασμό, δεν θα αντισταθεί και σε επόμενους. Αν νομοθετήσει με φιρμάνια αν ενδώσει, αν παραλύσει θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τη συνείδησή της και την ψυχή της» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Αφού είπε πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» επικαλέστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να υπογραμμίσει ότι «Δεν έχουμε το δικαίωμα το «όχι» του ελληνικού λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας, ούτε να το ερμηνεύουμε ως «όχι» υπό προϋποθέσεις».

Καταλήγοντας την τοποθέτησή της η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «αν το ερώτημα είναι βαρύ ας αναλογιστούμε στην ιστορία μας υπήρξαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες και πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από ένα  κατά συνείδηση «όχι» σε αυτό που πράγματι πρέπει να αποκρουστεί».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, κ. Μποχολάβσκι για τη δημόσια έκκλησή του να προστατευθεί ο ελληνικός πληθυσμός από περαιτέρω περιστολή των δικαιωμάτων του, αλλά και τον κ. Τουσέν για τη δημόσια παρέμβασή του για λύση για την Ελλάδα.

Νωρίτερα, αναφορές της προέδρου της Βουλής επί της διαδικασίας και της καθυστέρησης που υπήρξε σε αυτήν προκάλεσαν οχλαγωγία και φωνές σε βάρος της, ενώ οι πρώτες αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών ότι η «κυβέρνηση ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τα μεσάνυχτα» η ίδια απάντησε «εγώ άλλα ξέρω από την κυβέρνηση».