X

Τσακαλώτος: Να τελειώνουμε με τα προαπαιτούμενα για να αρχίσει η διαπραγμάτευση

Την Παρασκευή θα αρχίσει η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για το νέο σχέδιο διάσωσης. Τι είπε για το θέμα των πρόωρων συντάξεων.

Ant1news

Είναι ζωτικής σημασίας για το κοινοβούλιο να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους διεθνείς πιστωτές, έτσι ώστε οι συνομιλίες για το σχέδιο διάσωσης να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία των προαπαιτούμενων για να μπορούμε να αρχίσουμε αυτή τη Παρασκευή την διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ο υπουργός κατά τη συζήτηση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων μέτρων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Για το θέμα των πρόωρων συντάξεων ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν ισχύουν όσα γράφηκαν. Όπως είπε «ήταν μεν συμφωνημένο με τους θεσμούς αλλά μας είπαν ότι θέλει περισσότερη μελέτη και θα έρθει μετά την συμφωνία» ενώ για να υποστηρίξει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα σημείωσε «Έχουμε στενό χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να έχουμε συμφωνία έως 18 – 20 Αυγούστου ώστε να είμαστε έτοιμοι για το ομόλογο της ΕΚΤ».